V
ZAZ č.3/94 byl popsán vliv vršanské
kuličky na pšenici a bylo slíbeno, že
budou zkoušeny i jiné materiály. Bohužel,
výsledky byly problematické, rozdíly
nepatrné (materiál parafín, sádra, dřevo).
Pšenice
nám však může posloužit k dalšímu
výzkumu.
V jednom starém čísle časopisu
100 + 1 ZZ je přetištěn článek z
francouzského časopisu Planéte,
kde se praví, že prof. Bernal předvedl,
že voda nechtěla vytéci ze sudu, v němž
byly trojhrany, zatímco tam, kde byly pětihrany
v podobě malých pyramid, vytekla voda
velmi ochotně. Další informace bohužel
chyběly.
A
protože o vlivu pyramidy i jiných
tvarových těles jsou v literatuře četné
zmínky, zopakoval jsem svůj starý
pokus : slepil jsem z umaplexu malou
pyramidu (základna 12 cm, výška
trojúhelníku 19 cm), po dokonalém
zaschnutí jsem do ní nalil vodu a
ostavil špičkou dolů na kádinku. Současně
byla nalita voda do jiné kádinky a vše
ponecháno v klidu 24 hodin. Potom bylo
odměřeno 10 ml každé vody do Petriho
misek a rovněž do třetí misky 10 ml
čerstvé vody. Do každé misky
odsypáno z papíru špejlí 50 zdravých zrn, přikryto víčkem a za
3 dny vyhodnoceno s těmito výsledky
: |
Je
tedy zřejmé, že rozdíl je značný a
nelze jej přisuzovat ani nehomogenitě
zrní, ani náhodě, nehledě k tomu, že
podobný pokus byl proveden již před
lety s podobným výsledkem. Zdá se, že
geometrie nádoby vnutí molekulám vody
určitou strukturu. Tvrdí se, že mléko
v papírových čtyřstěnech mnohem déle
vydrží, jinak má pyramida malý
praktický význam, protože vodu lze
rychleji a snadněji aktivovat mg.
polem. |