Obří UFO se objevilo u Oselců a obilný piktogram na Hracholuskách 

PSYCHOTRONlKA / Ve speciální databázi jsou porovnávány zkušenosti ze setkání lidí s neidentifikovatelnými předměty z celého světa

PLZEŇ - Jedenapadesát agrosymbolů neboli kruhů v obilí evidují v České republice jen za letošní sezónu členové plzeňského Klubu psychotroniky a UFO. Přestože se tyto prozatím nevysvětlitelné piktogramy objevují převážné na Klatovsku, v obilném lánu nedaleko hracholuské přehrady vznikly tři velmi složité kruhy složené do trojúhelníku o rozměrech osmapadesát až sedmdesát metrů. Dalším neobvyklým úkazem, který se udal pro změnu v Oselcích v okrese Plzeň-jih, bylo objevení velkého osvětleného neidentifikovatelného předmětu, jehož výskyt nahlásili urologům místní občané.

"Samozřejmě jsme hned vyjeli na určené místo, ale bohužel zde nezbyly žádné stopy. Proto jsme se snažili alespoň vyzpovídat místní. Rozdali jsme speciální dotazníky, ale výpovědi se dost rozcházely," říká Luboš Šafařík z Klubu psychotroniky a UFO Plzeň a dodává: "Takže i tento případ přibude do naší databáze. Bude samozřejmě porovnáván s ostatními, které se udaly nejen u nás, ale i po celém světě."

Jak dále uvádí, je velmi zajímavé, že se neidentifikovatelné předměty často objevují v jednom dni v nejrůznějších částech České republiky. Takovým dnem byl například dvacátý květen, kdy bylo hlášeno objevení hned tří UFO. Hodiny výskytu se však překrývaly a svědci uváděli různé tvary a pohyby těchto létajících předmětů.

V současné době plzeňští urologové připravují cédečko a videokazetu, kde budou shrnuty všechny obilné piktogramy tohoto tisíciletí, které se objevily v České republice.

ZUZANA VOLAŘÍKOVÁ

Plzeňský deník 17.8.1999