"Jedenáct žen otěhotnělo s ufony"

 Před několika dny proběhla tiskem zpráva o tom, že několik ekvádorských žen "otěhotnělo s ufony." Jak přijal Klub psychotroniky a UFO tuto zprávu ? Na to jsme se zeptali nového vedoucího UFO centra Plzeň při tomto klubu, pana Jaromíra Novotného.

"Předně je třeba říci, že uveřejněná zpráva neskýtá příliš důvěry. Jedenáct žen oznámilo, že otěhotnělo s cizími bytostmi, které pocházejí z planety vzdálené 35 miliónů světelných let. Zeta Reticuli, kterou označili za domov těchto bytostí, není však planeta, ale hvězda, podobná našemu Slunci. Není také vzdálena 35 miliónů světelných let, jak bylo v článku uvedeno, ale "jen" 35 světelných let. Dlužno dodat, že v této vzdálenosti existuje několik hvězd, podobných našemu Slunci, u kterých se proto předpokládá existence planetární soustavy - na př. hvězda Epsilon v souhvězdí Eridana, nebo hvězda Tau v souhvězdí Velryby. Před časem byla potvrzena existence planety u hvězdy Pegas 51, vzdálené 42 světelných let.

Hvězda Dzeta v souhvězdí Sítě (Reticulum) však má v kruzích, zabývajících se existencí mimozemských civilizací, zvláštní zvuk. V 60. letech byli uneseni neznámými bytostmi manželé Barney a Betty Hillovi. V hypnóze popsali vyšetření, kterému byli podrobeni a nakreslili plánek, který byl analyzován jako hvězdná mapa, viděná právě z pozice této hvězdy.

Zprávy o únosech lidí cizími bytostmi se od té doby objevují stále častěji a to ze všech konců zeměkoule.

Jak uvádějí tyto zprávy, některé unesené osoby prožívají vedle drastických vyšetření i sexuální styky. Některým osobám zůstávají po těchto událostech i fyziologické změny na těle - jizvy, otoky, ožehnutí. Udává se také, že gravidním ženám je po několika měsících při dalším únosu plod odňat."

"Objevují se podobné zprávy i z naší republiky?"

"Ano, a to přímo i z našeho regionu. Je otázkou, jak k podobným zprávám přistupovat. Jedni je považují za jednoznačný důkaz návštěv cizích civilizací, druzí považují tyto zážitky za projevy chorých mozků.

Je však možné, že podobné zprávy jsou odrazem nějakých nových procesů, které se zde projevují za spoluúčasti lidské psychiky, neboť lidé, popisující tyto své zážitky (často v hypnóze) jsou po psychické i fyzické stránce naprosto zdraví jedinci.

Tyto zážitky, prožívané za zcela neznámých okolností však mohou vést i k dalším fyziologickým změnám na těle těchto osob. Vliv psychického prožívání na zdravotní stav je známý, ale někdy může nabýt i velmi zvláštních forem. Připomeňme třeba případy, kdy se při ztotožnění s Kristovým utrpením objevují na těle vášnivě věřících stigmata - krvácení na místech jeho ran. Není vyloučené, že jedním z důsledků takových zážitků je i bludná gravidita. Kde je však příčina těchto zážitků, to bude předmětem dalšího zkoumání."

"Před časem se objevil i videozáznam pitvy mimozemšťana...."

"Názory na tento film se různí. Převládá však názor, že film jako zdroj velkých příjmů jeho autorů neskýtá mnoho důvěryhodnosti. Náš klub hledal proto další informace přímo v USA, u Institutu pro studium kontaktů s UFO (IUFOCS), pracující při univerzitě ve Wyomingu. Tento ústav se zabývá nejen tím, zda někdo něco viděl, ale přímo konkrétními pozůstatky po těchto jevech. O podrobnostech tohoto filmu ani o jeho tvůrci není však v USA známo nic víc, než co bylo v Evropě publikováno. Jde údajně o pitvu bytosti, která v roce 1947 havarovala v neznámém objektu u Roswellu v Novém Mexiku. Jak nám sdělil dr. Leo Sprinkle, prezident zmíněného ústavu, začne-li se však pátrat po podrobnostech roswellského případu, narazí se u vládních kruhů na velmi pevnou stěnu důsledného utajení. Proto se také vše, co se týká událostí v Roswellu v roce 1947, stalo předmětem dohadů a spekulací."

"A na čem právě v UFO centru pracujete?"

"Od počátku roku řešíme několik případů přeletu UFO na Sušicku, přistání v Bílenicích a na Strakonicku i setkání s neznámými bytostmi u Mělníka. Všechny případy vedle zpracování podrobné dokumentace posuzujeme z hlediska dalších souvislostí - podobnosti s jinými případy u nás i v zahraničí, sledování hlavních i průvodních znaků včetně zjištění historických souvislostí a zvláštností dané lokality.

Chtěl bych se obrátit na čtenáře, pokud se setkali sami nebo ve svém okolí s těmito nebo i jinými anomálními jevy, aby uvědomili náš klub na adrese Borská 19 (Hotel Victoria) 320 22 Plzeň. Skutečně seriózní výsledky v tomto zkoumání může přinést jednak posouzení co největšího počtu případů, ale i kterýkoliv postřeh se může stát klíčovým pro odhalení podstaty některého anomálního jevu."

Plzeňský deník, 29.3.1996